image
Martin Henriksen, træner U12 (blå)
24. oktober 2018 kl. 19:06
U12 Drenge 3 8-mands (07) Efterår • Pulje 3

Vi havde 2 kampe tilbage og sejre i begge ville betyde en sikker andenplads til holdet. Under kampen mod B.1973 viste sig dog, at dette aldrig ville blive aktuelt, så den sidste kamp mod Brøndby var heldigvis et lokalopgør, hvor flere af drengene kender hinanden fra skolen. Så der var ihvertfald håneretten at spille om.

B.1973, Herlev - BK Vest (2-0)

Vi startede med et relativt usammenspillet forsvar med Aakær og Marcus, som også fik et par udfordringer i starten af kampen, da modstanderen havde et par rigtige hurtige spillere. Begge hold startede tålmodigt og spillede bolden sikkert rundt i egne række de første 5-10 min. Efter 14 min spil opstår der noget rodet spil i vores felt og efter noget klumpspil ender bolden i vores mål. Halvlegen igennem er vi primært farlige på vores højre kant, hvor Oliver laver sine klassiske raids, godt sat i scene af Lukas’ præcise udkast og på en af disse skyder Tobias på stolpen foran et frit mål. På midtbanen har vi svært ved at få overtaget, bl.a. på grund af et tidligt slag over knæet til Emre ender Daniel ofte med at kæmpe alene. Vi går til halvleg bagude 1-0..(*)

I starten af anden halvleg har modstanderen rokeret rundt og placeret en hurtig (SU) dreng overfor Oliver og for derved lukket ned for et af vores offensive kort. Halvvejs i anden halvleg opstår der igen en situation med en returbold, som Herlev effektivt får skudt i mål til slutstilling 2-0.

(*)...på dette tidspunkt er bølgerne begyndt at gå højt på sidelinjen, da et par forældre har set på Herlev’s holdkort, at de stiller med 2 drenge, som har spillet i SU rækken i weekenden før. Senere viser det sig, at der er flere af deres drenge, som har optrådt på tidligere holdkort i SU rækken. Hvilket deres trænere også bekræftede over for mig, da jeg konfronterede dem med det efter kampen. At drengene kun taber 2-0 til et hold, der reelt bestod af et halvt SU hold er sgu imponerende. Og i stedet for at råbe op om mangel på Fair Play (fra Herlev), så har det givet stof til eftertanke om drengene ikke burde have spillet i en række højere.

BK Vest - Brøndby (4-1)

Sidste kamp i efterårsturneringen og for mange af drengene den vigtigste. Op til kampdagen havde jeg modtaget hele 5 afbud af forskellige årsager, men fik dog “overtalt” 3 af disse til at møde op på trods af forskellige skavanker. Fed indstilling !

Om det var på grund af nerver og spænding eller fordi at holdene stod godt til hinanden er svært at vurdere, men første halvleg var utroligt lige. Dog med et minimalt overtag til BK Vest, hvor vi blandt andet havde et skud på overliggeren fra Oliver og et par mand mod (mål)mand situationer fra Daniel. Af uvisse årsager måtte vi skifte målmand i pausen og heldigvis har vi en kompetent reserve  i Victor, som gjorde et flot indhop.

Efter 10 min spil i anden halvleg bringer Tobias os på 1-0 og 4 min senere gør han det til 2-0. Her burde kampen have været afgjort, men 5 min efter reducerer Brøndby på et flot frispark. Normalt ville dette betyde nerver hos både spiller og forældre, men kun 2 min efter Brøndby’s reducering scorer Daniel til 3-1 på et flot forarbejde af Oliver fra kanten. Denne hurtige scoring efter deres reducering afgører reelt kampen. Da der mangler 1 min får Luka chancen for at cementerer sejren på et oplæg fra Tobias, hvilket han ikke svigter på. 4-1 sejr og håneretten er hjemme.

I den gode ånd for kampen og drengene blev der efterfølgende taget et fælles holdbillede.

De sidste par kampe mangler stadig, men om vi lander på en anden eller tredje plads er uden den store betydning. Drengene har vist, at de efterhånden er en sammentømret enhed, som jævnligt spiller en rigtig god og flot gang fodbold.